0

Yufkalı Lahmacun Tarifi

Genel BilgilerKategori : Etli Yemek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 20 dk
Pişirme : 30 dk
Malzemeler- 1 Yemek kaşığı Biber Salçası 
- Yarım Kg Dana Kıyma 
- 2 Adet Domates 
- 2 Adet Kuru Soğan 
- 1 Tutam Maydanoz 
- Yarım Su bardağı Süt 
- 6 Adet Yufka 
- Kararında Karabiber, TuzHazırlanışıYufkaları ortadan ikiye kesin. Eritilmiş margarin ve sütü karıştırın. Yufkaların üzerine sürün. Kesilmiş taraflarından yufkanın yarısına kadar rulo şeklinde sararak ve iki ucunu yufkaların kenarına sıkıştırarak yuvarlaklar elde edin. Bir kapta ince kıyılmış soğan, domates ve maydanozu kıymayla karıştırın. Tuz, karabiber ve salçayı ekleyip karıştırın. Yufkaların üzerine harcı iyice yayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında pişirip servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top