0

Domatesli Bonfile Tarifi

Genel BilgilerKategori : Etli Yemek Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Porsiyon : 8
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- Yarım Kg Bonfile 
- 3 Adet Defne Yaprağı 
- 3 Adet Domates 
- 2 Adet Kuru Soğan 
- 7 Diş Sarımsak 
- 4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 
- 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 
- Kararında Karabiber, TuzHazırlanışıBonfilelere arkalı önlü karabiber, kekik serpelim. Tavaya tereyağını alıp eritelim. Bonfileleri hafifçe renk alana dek arkalı önlü kızartarak tavadan alıp yayvan bir tencereye dizelim. Ayrı bir tavaya sıvı yağı alıp piyaz doğranmış soğanları ve sarmısakları ekleyerek pembeleşene dek kavuralım. Tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri, doğranmış sivribiberleri, tuzu ve karabiberi ekleyerek 2-3 dk. daha kavuralım ve ateşten alıp bonfilelerin üzerine gezdirelim. Defne yapraklarını ilave edelim. Ağır ateşte ve kapaklı olarak bonfileler yumuşayana dek pişirerek defne yapraklarını çıkarıp servis yapalım.

Yorum Gönder

 
Top