- 3 adet yufka,
- Yarım çay bardağı yoğurt,
- Yarım çay bardağı sıvı yağı,
- 1 adet soğan,
- 1 tahta kaşığı sıvı yağı,
- 2-3 adet patates,
- 1 yemek kaşığı kıyma,
- Tuz ve baharat,
- Patatesler haşlanır veya rendelenir. Soğan ile kıyma kavrulduktan sonra patates, tuz ve istenilen baharatlar konularak kavrulur.
- 3 yufkanın üzerine yoğurt ve sıvı yağı karışımı sürülerek üst üste yayılır.
- Yufka önce dörde bölünür, daha sonra her parça tekrar üç e bölünür. İçlerine malzeme konularak sigara böreği gibi sarılır. Akşamdan buzluğa konulur.
- Ertesi gün veya pişirileceği zaman, yufkalar 1-2 dakika suya batırılır, sonra havluya çıkarılır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür 200 dece fırında pişirilir.
- Sıcak, sıcak servis yapılır. Soğuyunca çıtırlığı azalabilir.
Not: İçini boş sarıp, yumurta sarısı sürdükten sonra, üzerlerini kesip, domates ve biber koyabilirsiniz.
patatesli dilim börek
Yorum Gönder