Malzemeler:
- 250 gr margarin,
- 1 yumurta,
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri,
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
- 1 limon kabuğu rendesi,
- 2,5 su bardağı (250 ml) un,
- 1 paket hazır dolgu kreması,
- Kayısı marmelatı,
- Un elenir, ortasına yağ, yumurta, yoğurt, kabartma tozu, limon kabuğu rendesi, pudra şekeri konup karıştırılır.
- Sonra un ile yoğrulur. Hamur dolaba konulur 15-20 dakika dinlendirilir.
- Dinlenen hamur, yağlanmış tart kalıbına veya küçük bir tepsiye el ile yayılır. Tepside yapılıyorsa hamur tepsinin kenarından biraz yükseltilir. 180 derece ısıtılmış fırında pembe renkte pişirilir.
- Diğer tarafta dolgu kreması üzerindeki tarife göre hazırlanır. Soğuyan tart servis tabağına alınır. Üzerine önce krema sonra kayısı marmelatı yayılır.
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.