Malzemeler:
- 1 su bardağı pilavlık bulgur,
- 1 tahta kaşığı sıvı yağ,
- 1 yemek kaşığı tereyağı,
- 1 adet kuru soğan,
- Karabiber, tuz,
- 1,5 su bardağı kaynar su,
- İnce doğranmış soğanlar yağda, pembeleşinceye kadar kavurulur. Yıkanmış bulgur ve tereyağı eklenir biraz daha kavurmaya devam edilir.
- 1,5 su bardağı kaynar su, tuz, karabiber ilave edilir karıştırılır. Kapağı kapatılır, kaynamaya başladığında ocak kısılır. Kısık ateşte üzeri göz göz oluncaya kadar pişirilir. ( kaşığı dibine kadar batırıp suyunu şekip çekmediğini kontrol edebilirsiniz)
- Kağıt havlu pilavın üzerine konulup kapağı kapatılır. 10 dakika demlenmesi için bekletilir. Servis yapmadan önce pilav mutlaka karıştırılır.
Yorum Gönder