KIŞ TÜRLÜSÜ(GÜVEÇTE)
Malzemeler500 gr kuşbaşı et
4 adet havuç
2 adet patates
2 adet orta boy soğan
3 diş sarmısak
1 adet kereviz
2 yemek kaşığı tereyağı
1/2 demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı tane bezelye
Yeteri kadar su
Yapılışı
Güvecimizin içerisine etlerimizi koyalım. Etler suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirelim. Üzerine
soğanlarımızı yemeklik doğrayalım. Tereyağını ve salçamızı koyalım. Soğanlarımız pembeleşene kadar kavuralım. Sarmısaklarımızı ekleyelim. Havuçlarımızı, patateslerimizi, kerevizimizi ve maydanozumuzu güvecimize yerleştirelim. Üzerine yaklaşık 2 bardak sıcak su ilave edip güvecin ağzını kapatalım. Kısık ateşte etler pişene kadar pişirelim. Etler piştiğinde ateşten indirelim. Servis tabağına alıp afiyetle yiyelim.
KIŞ TÜRLÜSÜNÜN ŞİFASI
1. Ses kısıklığına iyi gelir.
2. Prostat ve idrar tutulmalarına karşı faydalıdır.
3. Böbrek iltihabında faydalıdır.
4. Anne sütünü artırır.
5. Kanı temizler, vücuttaki zehirleri dışarı atar.
Yorum Gönder