MALZEMELER:
- 1/2 su bardağı pudra şekeri,
- 150 gr yumuşak margarin,
- 1/2 su bardağı zeytin yağı,
- 3,5 su bardağı un,
- 1/2 su bardağı yoğurt,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 paket vanilya,
- 1 adet yumurta,
İç Malzemesi:
- 1 paket kakaolu puding,
- 1,5 su bardağı süt ( 200 ml lik bardak)
Yapılışı:
- Margarin ve şekeri, birbirine yedirinceye kadar el ile karıştırılır. Yoğurt ve yumurta ilave edilir tekrar karıştırılır.
- 3 bardak un ( son yarım bardak un kontrollü koyulur), vanilya ve kabartma tozu eklenir, ele yapışmayan, yumuşak hamur elde edilinceye kadar yoğurulur. Hamur 10-15 dakika dinlendirilir.
- Puding 1,5 su bardağı süt ile pişirilir, soğutulur.
- Hamur avuç içinde açılır, ortasına puding koyulur dışına taşırmadan kapatılır. Kapalı tarafı alta gelecek şekilde tepsiye dizilir. 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirilir.
- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.
Afiyet olsun...
NOT: Kakaolu puding yerine, muzlu puding, marmelat veya çokokrem de koyulabilir
ıspanaklı kurabiye
Yorum Gönder