ISPANAKLI RULO BÖREK
MalzemelerHamuru için
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
Yeteri kadar un( 4 su bardağı)
Tuz
İçi için
500 gr. ıspanak
1 adet kuru soğan
Tuz, karabiber, pul biber
1/2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için
1 Yumurta sarısı
Yapılışı
Ispanaklarımızı irice doğrayalım. İnce doğranmış soğanımızla bir iki kavuralım. tuz, kara biber ve pul biberimizi ilave edelim. Ispanaklar diriliklerini kaybettiğinde ateşten indirelim. Hamur yoğurma kabımızda hamur malzemelerimizle fazla sert olmayan bir hamur elde edelim. Hamurumuzu biraz dinlendirelim. Dinlenen hamurumuzu bezelere ayıralım. Her bir bezeyi tezgah üzerinde açabildiğimiz kadar ince açalım. Açtığımız yufkanın üzerini sıvıyağla yağlayalım. Kenar kısmına ıspanaklı harçtan koyup sigara böreği gibi düzgün bir şekilde saralım. Sardığımız rulo haline getirdiğimiz yufkanın ucundan tutup kendi ekseni etrafında döndürerek gül böreği gibi saralım. Fırın tepsimizin ortasına koyalım. Diğer bezelerede aynı işlemi yapıp tepsideki böreğin etrafına dolayalım. tepsimiz dolduğunda üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Dilimleyip servis tabağına koyalıp afiyetle yiyelim.
ISPANAKLI RULO BÖREĞİN ŞİFASI
01. İdrar söktürücüdür.
02. Mide ve bağırsak rahatsızlığına faydalıdır.
03. Kansere karşı koruyucudur.
04. Anne sütünü artırır.
05. Vucuda dinçlik verir, kuvvet sağlar.
Yorum Gönder