Malzemesi
2 su bardağı ince bulgur
1 adet yumurta
1 çay bardağı un
Tuz
Üzeri için
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı Yoğurt
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Yapılışı
Bulgurumuzun üzerine kaynamış su dökerek üzerini kapatalım. Kabaran bulgurumuza unumuzu, yumurtamızı ve tuzumuzu ilave edip yoğurmaya başlayalım. İyice yoğurduktan sonra elimizle parçalar koparıp küçük dolma şekili verelim. Başka bir tencerede suyu kaynatalım. İçerisine biraz tuz atalım. Hazırladığımız dolmaları kaynayan suya atıp bir müddet haşlayalım.(8-10 dakika) daha sonra delikli kepçe ile sudan çıkaralım.Soğanımızı ince ince doğrayalım.Tereyağı ile pembeleşinceye kadar kavuralım. Salçamızı ilave edelim.Haşlanmış köfteleri servis tabağına alalım. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kavrulmuş tereyağlı soğanımızı döküp afiyetle yiyelim.
YALANCI DOLMA (İLMİR DOLMASI)'NIN ŞİFASI
01. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
02. Kansere karşı koruyucu özelliktedir.
03. B vitamini deposudur.
04. Sinir ve sindirim sisteminin güçlenmesine yardım eder.
05. Bağırsakların çalışmasını sağlar.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yorum Gönder