Malzemeler:
- 2 su bardağı yeşil mercimek,
- 2 adet kuru soğan,
- 200 gr kıyma,
- 3 tahta kaşığı zeytin yağı,
- 1 yemek kaşığı biber salçası,
- 1 yemek kaşığı domates salçası,
- Tuz,
- Mercimek ayıklanır, yıkanır, üzerini geçecek kadar su konularak haşlanır.
- Diğer tarafta doğranmış soğan zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur, Kıyma eklenir biraz daha kavrulmaya devam edilir. Salçalar eklenir, salçanın kokusu gidinceye kadar kavrulur.
- Haşlanan mercimeğin suyu süzülür karışıma eklenir, bir kaç dakika kavrulur. ( mercimek bu süreye kadar haşlanır)
- Yeterince kaynar su, tuz eklenir, kısık ateşte pişirilir. gerektikçe sıcak su ilavesi yapılır. Sade bulgur pilavı ile servis yapılır.
Yorum Gönder