Malzemeler:- 2 su bardağı yeşil mercimek,
- 2 adet kuru soğan,
- 200 gr kıyma,
- 3 tahta kaşığı zeytin yağı,
- 1 yemek kaşığı biber salçası,
- 1 yemek kaşığı domates salçası,
- Tuz,
Yapılışı:- Mercimek ayıklanır, yıkanır, üzerini geçecek kadar su konularak haşlanır.
- Diğer tarafta doğranmış soğan zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur, Kıyma eklenir biraz daha kavrulmaya devam edilir. Salçalar eklenir, salçanın kokusu gidinceye kadar kavrulur.
- Haşlanan mercimeğin suyu süzülür karışıma eklenir, bir kaç dakika kavrulur. ( mercimek bu süreye kadar haşlanır)
- Yeterince kaynar su, tuz eklenir, kısık ateşte pişirilir. gerektikçe sıcak su ilavesi yapılır. Sade bulgur pilavı ile servis yapılır.
Afiyet olsun...
Benzer Yazılar
Havuçlu Et Yemeği Ne yemek yapsam acaba diye kararsız kaldığımda hep bu nefis ve pratik yemek aklıma gelir&[...]
Jan 29, 2014
Ispanaklı Çanak KöfteArtık çok daha fazla birlikte olacağız ve bir türlü yayınlayamadığım tarifleri kısa bir sürede tamam[...]
Dec 19, 2013
Kıymalı Patates YemeğiDışarısı buz gibi...Eminim eve geldiğinizde şöyle dumanı üstünde bir patates yemeği olsa,yanına şöyl[...]
Dec 13, 2013
Yeşil Mercimek YemeğiYeşil Mercimek Yemeği Malzemeler;1 su bardağı yeşil mercimek1/2 su bardağı iri bulgur1 adet soğan2 y[...]
Aug 23, 2010
Yeşil Mercimek YemeğiYeşil Mercimek Yemeği Malzemeler;1 su bardağı yeşil mercimek1/2 su bardağı iri bulgur1 adet soğan2 y[...]
Aug 23, 2010
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.