Sirkeli poğoça çok kıyır kıyır oldu ( ne demekse) . Bir de uzun süre bayatlamadı. Tavsiye olunur.
İçinide lor , maydanoz ve soya sosu ile hazırladım. Son derece güzel bir lezzet oldu.
Malzemeler:
- 2 yumurta (1 tanesinin sarısı ayrılacak)
- 125 gr margarin
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 kahve fincanı sirke
- 1 adet kabartma tozu
- 1 su bardağı yoğurt
- Alabildiğine beyaz un (beş bardak kesin vardır.)
- Çörek otu, susam , haşhaş tohumu nasıl isterseniz.
- İçi için: 1 tabak dolusu lor , 1/4 bağ maydanoz ve dilediğiniz kadar soya sosu
1.Un hariç tüm malzemeyi karıştırın. Sonra azar azar kulak memesi kıvamına gelene kadar un katarak hamuru yoğurun. 15 dakika kadar bekletin. Hamurun kıvamı elinize yapışmadığında anlaşılır. Ele yapışmayan hamur alabildiğince un almış hamurdur :)
2.Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar kopararak elinizde açın. İçine içini koyup ister yarım dolunay , ister yuvarlak şekilde kapatın. Tepsiye dizin.
3.Üstüne yumurta sarısı sürün ve ister çörek otu, ister susam , ister haşhaş tohumu koyun.
200 derecede üsteleri kızaran kadar pişirin.
Yorum Gönder