Mercimek Köftesini iş yerimden arkadaşım Zeynep yapmış. Mercimek köftesi yapmak nedense bana zor gelir. Köfteleri tek tek elde sıkmak yüzünden tabii ki :))
Bayıla bayıla yediğimiz Mercimek köftesinin tarifi aşağıda sizlerle. Ellerine sağlık Zeynep'cim.
Malzemeler:
- 4 su bardağı su
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1.5 su bardağı ince köftelik bulgur
- 2 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 demet maydanoz,
- 4-5 adet taze soğan
- tuz, karabiber, pul biber
- 4 su bardağı suya kırmızı mercimeği atıp pişirelim. Altını kapatır kapatmaz içine bulguru katıp kapağını kapatalım, bulgurun şişmesini ve soğumasını bekleyelim.
- 2 adet kuru soğanı küp küp doğrayıp 1 çay bardağı zeytinyağında pembeleştirelim. Salçasını ve baharatları katıp kavurmaya devam edelim. 2-3 dakika sonra hazır. Ateşten indirip soğumuş mercimekle bulgur karışımına katıp, köftemizi iyice yoğuralım.
- İnce ince doğranmış 1 demet maydanozu ve 4-5 adet ince kıyılmış taze soğanı da katıp iyice yoğuralım. Küçük parçalar koparıp köfte şekli verip tabağa dizelim.
Yorum Gönder