0
29,5 yaşıma kadar lahanayı çok sevmeme rağmen kapuskayı ağzıma sürmezdim..."Neden" derseniz kısaca "bilmiyorum" derim:)))Ta ki 1 sene öncesine kadar:))))
Aşkım geçen sene neden hiç kapuska yemediğimizi,çok özlediğini vs. söylediğinde içime dert oldu:(
Markete girdiğim anda lahanaya el attım hemen ve "sen akşama nefis bir kapuska olacaksın" diye diye evimin yolunu tuttum:))) Eşimin yemek esnasında ki mutluluğunu görünce inanın hiç hoşlanmadığım kapuskayı birden bire çok sevmeye başladım ve o gün bu gündür sık sık pişirmeye çalışırım bu nefis yemeği...Ey aşk sen nelere kadirsin diyorum ve tarife geçiyorum....



KIYMALI KAPUSKA


MALZEMELER

1 adet küçük lahana

3 yemek kaşığı sıvıyağ

1 adet kuru soğan

150 gr. dana kıyma

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

Tuz

Karabiber

Sıcak su


YAPILIŞI:

Lahanayı yıkayıp ince ince kıyalım.

Sıvıyağda soğanı ve kıymayı kavuralım.

Salçaları ekleyip karıştıralım.

Lahanaları, tuzu ve karabiberi ekleyelim.

Sıcak suyu da ilave edip pişmeye bırakalım.

Sarımsaklı yoğurtla servis etmenizi tavsiye ederim:)))



AFİYET OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER



Yorum Gönder

 
Top