Malzemeler:
- 1/2 kg asma yaprağı,
- 300 gr kıyma,
- 1 su bardağı pirinç,
- 2-3 soğan,
- Yarım demet maydanoz, dereotu,
- 1 yemek kaşığı kuru nane,
- Tuz, karabiber,
- 2 tahta kaşığı zeytin yağı,
- 1 yemek kaşığı domates salçası,
- 1 yemek kaşığı biber salçası,
Üzeri için ayrıca, yarım yemek kaşığı salça, yarım çay bardağı zeytin yağı, 2 su bardağı sıcak su,
- Salamura yaprak kullanılacak ise yaprakların üzerine kaynar su dökülür, bekletilir. Taze yapraktan yapılacak ise, yapraklar tuzlu suda yumuşatılır, kaynatılmaz.
- Soğan, maydanoz, dereotu, nane, domates küçük doğranır.Tuz, karabiber, salça, kıyma, pirinç ve yağ konulur yoğurulur.
- Tencerenin dibine bir kat yaprak serilir. Sarılan sarmalar tencereye dizilir. Üzerine yarım çay bardağı zeytin yağı gezdirilir, Ayrı bir kasede salça su ile ezilir sarmaların üzerine dökülür. Üzerine bir tabak kapatılır. (Sarmaların üste çıkması önlenmiş olunur.)
- Tencerenin kapağı kapatılır, kısık ateşte pişirilir. Gerekirse sıcak su ilave edilir.
Yorum Gönder