Malzemeler:
- 2 su bardağı kuru fasulye,
- 3 yumurta,
- 1,5 su bardağı toz şeker,
- 1 su bardağı ceviz,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 paket vanilya,
- Kuru fasulye akşamdan ıslatılır, ertesi gün iyice haşlanır, süzülür rondodan geçirilerek püre haline getirilir
- Şeker ve yumurta çırpılır diğer malzemeler ilave edilir karıştırılır. Sonra elde edilen karışım, yağlanmış kelepçeli kek kalıbına dökülür 180 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirilir. Fazla pişmesin, hafif nemli olursa iyi olur.
- Soğuduktan sonra üzerine isteğe göre, krem şanti, krema veya çikolata sosu yayılır. Dilimlenerek servis yapılır.
Yorum Gönder