0
Yerken kestaneli bir pasta yediğinizi zannediyorsunuz. Mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler:
  • 2 su bardağı kuru fasulye,
  • 3 yumurta,
  • 1,5 su bardağı toz şeker,
  • 1 su bardağı ceviz,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
Yapılışı:
  1. Kuru fasulye akşamdan ıslatılır, ertesi gün iyice haşlanır, süzülür rondodan geçirilerek püre haline getirilir
  2. Şeker ve yumurta çırpılır diğer malzemeler ilave edilir karıştırılır. Sonra elde edilen karışım, yağlanmış kelepçeli kek kalıbına dökülür 180 derece ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirilir. Fazla pişmesin, hafif nemli olursa iyi olur.
  3. Soğuduktan sonra üzerine isteğe göre, krem şanti, krema veya çikolata sosu yayılır. Dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top