KIYMALI MİLFÖY KULESİ(4 KİŞİLİK)
8 adet iglo milföy hamuru
1 yumurta (sarısı üstüne akı kenarlara)
İç Malzemesi;
1 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
250 gram kıyma
tuz,karabiber
Üzerine;
Sarmısaklı yoğurt
Salçalı yağlı sos
İlk olarak küp küp doğradığımız soğanlarımızı iki yemek kaşığı sıvıyağ ile pembeleşene kadar kavuralım.Soğanlarımızın içine kıymamızı karabiber ve tuzumuzu ilave edip kıymalar pişene kadar kavuralım.
Milföy hamurlarımızı biraz çözdürdükten sonra 4 tanesinin ortasını su bardağı yardımı ile çıkartalım.
Diğer 4 milföy hamurunu fırın tepsimize yerleştirip 4 kenarlarına da yumurta akı sürelim.Ortasını bardak ile çıkardığımız milföylerimizide diğer milföylerimizin üzerine kapatalım.Milföylerimizin kenarlarına yumurta sarısı sürelim.
180 derece ön ısılı fırında milföylerimizi kızarana kadar pişirelim.Pişen milföylerimiz biraz ılındıktan sonra ortasına daha fazla kıyma alması için biraz bastıralım ve ortsını kıyma ile dolduralım.
Üzerine 1 tatlı kaşığı sarmısaklı yoğurt ve 1 çay kaşığı salçalı yağ dökelim .Üzerini maydanoz ve dereotu ile süsleyip servise sunalım.
Yorum Gönder
Eklemek İstediğiniz Smileye Tıklayın
Smiley Eklerken Kodtan Önce Boşluk Bırakınız.