MANTI
Malzemeler 250 gr. yağsız kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
2 su bardağı un
1 yumurta
Tuz, kırmızı pul biber,karabiber,nane
2 su bardağı yoğurt,
6-7 diş sarımsak,
3 yemek kaşığı teryağı
Yapılışı
Hamur yoğurma kabımıza unumuzu koyalım. Ortasını açalım bir yumurtayı kıralım. Biraz tuz ve su ile hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Biraz sert bir hamur olsun. Hamurumuzu oklava yardımı ile tezgah üzerinde açmaya başlayalım. Çok ince olmayan bir daire elde edelim. Mantı kesme aparatımız varsa aparat ile yoksa oklavamızı cetvel gibi kullanıp 2-3 cm boyutunda küçük kareler şeklinde keselim. Herbir karenin içerisine Rendelenmiş soğan, bir miktar tuz ve karabiberle birlikte yoğurduğumuz kıymalı içten koyup köşelerini birleştirerek büzelim. Altına un serpilmiş bir tepside biriktirelim. Tüm işlem bittiğinde. İçerisine bir miktar tuz atılmış kaynayan suya mantı tanelerini atalım. Bir müddet piştikten sonra delikli kepçe ile kaynayan sudan çıkaralım. Başka bir kabda yoğurdumuza ezilmiş sarmısakları ilave edelim. Mantımızı servis tabaklarına alıp üzerine sarmısaklı yoğurdumuzu ve terayağında kızdırdığımız kırmızıpulbiberimizi,nanemizi gezdirip afiyetle yiyelim.
MANTININ ŞİFASI
01. Çok fazla yenildiğinde şişkinlik yapar karın ağrıtır.
02. Enerji verir.
03. Anne sütünü artırır.
Yorum Gönder