0

Kolay Sütlü Kadayıf Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Malzemeler- 1 Su bardağı Ceviz Dövülmüş 
- 1 Paket Margarin 
- 2 Su bardağı Süt 
- 750 Gr Tel Kadayıf 
- 5 Su bardağı Toz Şeker 
Hazırlanışı5 bardak şeker, 3 bardak su ile ateşe konur. Eriyinceye kadar karıştırılır. Kaynayıp koyulaşınca ateş hafifletilir. 2 bardak süt konur, karıştırılır. Kaynatmadan ateşten alınır. (Limon konmaz.) 35-40 cm çapında tepsiye kadayıf konur, telleri açılarak havalandırılır. Eritilmiş margarinin yarısı ile ovularak yağlanır. Kadayıfın yarısı tepsiye düzgün bir şekilde yayılır. Üzerine dövülmüş ceviz içi veya fındık içi serpilir, hafifçe bastırılır. Kadayıfın diğer yarısı ceviz içinin üzerine döşenir, tekrar hafifçe bastırılarak sıkıştırılır. Üzerine kalan erimiş yağ kaşıkla gezdirilerek dökülür. Fırında pembe olarak pişirilir. Fırından çıkınca, daha önce hazırlanan soğuk sütlü şurup kepçe ile dökülür. Bir süre kapak kapatılır. Ilınınca dilimlenir. Not: Kadayıfın hamurlanmaması için tatlı veya şuruptan sadece birinin soğuk olması gerekir.

Yorum Gönder

 
Top