0

Yoğurt Çorbası Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Çorba Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Ekleyen : Zeynem Hanım
Malzemeler- 2 Avuç Tel Şehriye 
- 2 Yemek kaşığı Tereyağı 
- 3 Yemek kaşığı Un 
- 4.5 ( 9/2 ) Yemek kaşığı Yoğurt 
- Kararında Kırmızı Pul Biber, Taze Nane, TuzHazırlanışıUnu ve yoğurdu orta boy tencerede krema görünümü elde edene kadar karıştırıyoruz. Sonra üzerine suyunu karıştırarak ekliyoruz. Ateşin üzerine koyup tuzunu da ekleyip ara ara karıştırarak kaynamasını bekliyoruz. Kaynayan çorbanın içine tel ya da arpa şehriyeleri ekleyip olmasını bekliyoruz. Diğer taraftan tereyağını kızdırıp içine nanesini ekliyoruz ve ateşi kapatıp tereyağı, nane karışımının içine pul biberi ekliyoruz (Ateşteyken eklenince pul biberler yanabilir). Bu tereyağı, nane, pul biber karışımını ateşten aldığımız çorbamızın üstüne döküyoruz. Bir iki kere karıştırıp tenceremizin kapağını kapatıyoruz.Çorbamız hazır.

Yorum Gönder

 
Top