0

Dilber Dudağı Tarifi

Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 8
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 200 Gr Ceviz Dövülmüş 
- 1.5 ( 3/2 ) Paket Margarin 
- 250 Gr Nişasta 
- 1 Çorba Kaşığı Sirke 
- 1 Çay bardağı Sıvı Yağ 
- 1 Su bardağı Süt 
- 4 Su bardağı Un 
- 2 Adet Yumurta 
- 1 Adet Yumurta Akı 
- Kararında TuzŞerbeti İçin- 1 Tatlı kaşığı Limonun Suyu 
- 4 Su bardağı Su 
- 5 Su bardağı Toz Şeker 
HazırlanışıElenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine yumurtaları, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, 1 fiske tuzu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan ceviz iriliğinde 20 parça koparıp beze yapalım. Üzerlerine nemli bez örterek 1/2 saat dinlendirelim. Bezeleri nişasta serpilmiş bir zemine koyup üzerlerine nişasta serpelim, servis tabağı büyüklüğünde açalım. Açılan her yufkanın üzerine bolca nişasta serperek 10 yufkayı üst üste serelim. Yufkaları hep birlikte mümkün olduğunca büyüterek ve yufka gruplarını sık sık alt üst ederek açalım. Üst üste serilmiş halde bulunan 10 yufkadan kare parçalar keselim. İri dövülmüş cevizi yumurta akı ile karıştıralım. Kare parçaların bir kenarlarına cevizli harç koyup diğer kenarları üzerine çevirelim, kenarlarını bastırmadan kapatalım. Kalan bezeleri de aynı şekilde açıp hazırlayarak hafifçe yağlanmış tepsiye yerleştirelim. Yağı eritip 1 dk. kaynatalım. Kaynar haldeki yağı kaşık yardımıyla yufkaların üzerine gezdirelim. Baklavayı 170°C ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Bu arada şerbeti hazırlayalım. Şekeri, suyu, limon suyunu birlikte 10 dk, kaynatarak ateşten alalım. Baklavayı fırından alıp iyice soğutalım. Üzerine sıcağa yakın ılıklıktaki şerbeti gezdirelim. Baklava, şerbetini emene dek tepsinin üzerini kapatalım.

Yorum Gönder

 
Top