0

Pancarlı Pasta Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Pasta Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Pişirme : 40 dk
Keki İçin- 1 Çay bardağı Fındık 
- 1 Paket Kabartma Tozu 
- 2 Paket Krem Şanti 
- 3 Adet Pancar 
- 2 Çay bardağı Portakal Suyu 
- 3 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri 
- 2 Çay bardağı Sıvı Yağ 
- 2 Su bardağı Süt 
- 3 Çorba Kaşığı Toz Şeker 
- 2 Su bardağı Toz Şeker 
- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Un 
- 1 Paket Vanilya 
- 1 Adet Yaprak Jelatin 
- 3 Adet Yumurta 
Hazırlanışıpancarları 20 dakika haşlayın. Soğutup sıvıyağ ile birlikte robottan geçirin. İçinden 1 çay bardağını kenara alın. Diğer taraftan yumurtaları 2 su bardağı tozşekerle birlikte 2 dakika çırpın. Üzerine pancarı ekleyip çırpmaya davam edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra harcı yağlanmış ve unlanmış yuvarlak bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika pişirin. 2Fırından çıkartıp soğutun ve enlemesine ikiye bölün. Portakal suyu ve pudraşekerini karıştırıp kekin her iki parçasını da ıslatın. Krem şantiyi sütle çırpın. Kekin alt parçasını servis tabağına alın. Üzerine krem şanti sürüp ikinci parçayı kapatın. Kalan krem şantiyi en üste sürün. Jelatini 1 çorba kaşığı sıcak suda eritin. Ayırdığınız 1 çay bardağı ezilmiş pancarı 3 çorba kaşığı tozşekerle 5 dakika pişirin. Erimiş jelatini içine koyup karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Ilınınca pastanın üzerine sürün ve buzdolabında en az iki saat bekletin. Dolaptan çıkarıp kenarlarını kıyılmış fındıkla süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top