0

Yağsız Revani Tarifi

Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Pişirme : 30 dk
Malzemeler- 1 Su bardağı İrmik 
- 2 Çorba Kaşığı İrmik 
- 1 Çay kaşığı Kabartma Tozu 
- 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi 
- 1 Su bardağı Un 
- Yarım Paket Vanilya 
- 6 Adet Yumurta 
Şurubu İçin- 2 Çorba Kaşığı Limonun Suyu 
- 4.5 ( 9/2 ) Su bardağı Toz Şeker 
Hazırlanışı4 su bardağı şeker, 4,5 bardak su ile ateşte eriyinceye kadar karıştırılır. Kaynayınca 1 çorba kaşığı limon suyu ve limon kabuğu konur. 10 dakika daha kaynatılıp ateş kapatılır. Yumurta sarıları bir kaseye, akları bir tencereye ayrılır. Yumurta sarılarına, yarım bardak şeker ve limon kabuğu rendesi konur, şeker eriyinceye kadar karıştırılır. Un ile kabartma tozu ve vanilya karıştırılıp elenir. Buna irmik katılır. Kaşıkla karıştırılır. 25-30 cm çapında bir tepsi yağlanır. Yumurta akları çırpılarak katı kar haline getirilir. Şekerli yumurta sarıları konur, birkaç kez çırpılır. Un, irmik karışımı serperek ilave edilir, ancak karışacak şekilde alt üst edilerek, arada limon suyu katarak karıştırılır. Yağlanmış tepsiye boşaltılıp kenarlar biraz daha kalın olmak üzere kaşıkla düzeltilir. Daha önce ısıtılmış orta hararetli fırında 25-30 dakika pembe olarak pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz şurubu da sıcak olarak kepçe ile dökülür. Kabarması ve şurubunu çekmesi için üzerine kapak örtülür. Soğuyunca dilimlenir.

Yorum Gönder

 
Top