0

Hafif mayhoş tadıyla gerçekten güzel oldu.Tavsiye edilir arkadaşlar. Ahududunun faydalarını ayrıca yazmak lazım :)

Daha önceki tart denemeleri. Ne çok tart yapmışım meğer :)

Çilekli tart:
http://durutarifler.blogspot.com/2009/04/cilekli-tart.html
Vişneli tart:
http://durutarifler.blogspot.com/2009/10/visneli-tart.html
Elmalı tart:
http://durutarifler.blogspot.com/2010/03/elmal-tart.html
Erikli tart:
http://durutarifler.blogspot.com/2008/08/erikli-tart.html
Erikli tart 2
http://durutarifler.blogspot.com/2008/08/erikli-tart-2.html
Ayvalı tart
http://durutarifler.blogspot.com/2008/05/ayval-tart.html




Malzemeler:

  • Tart için: 2 yumurta, 125 gr tereyağ yada sanayağ (1/2 paket), 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı toz şeker, vanilya ve kabartma tozu, alabildiği kadar un
  • Muhallebi için : 1 litre süt, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı un, vanilya, 1 yumurta
  • Üstü için ahududu ve 1 paket tart jölesi

Yapılışı:

  1. Tüm tart malzemesini karıştırarak orta sertlikte bir hamur elde ediyorsunuz. Hamuru muhallebisini yapana kadar buzdolabında dinlendirin.
  2. Sütü, unu, yumurtayı ve şekeri karıştırarak pişiriyorsunuz. Piştikten sonrada içine el blendırı daldırıp en az 5 dakika çırpıyorsunuz. Arasıra karıştırarak üstünün sertleşmesine izin vermeyin. Unu yağda kavurup yaparsanız muhallebiniz daha lezzetli olur. Nasıl olayınıza gelirse :) 
  3. Tart hamurunu borcama kenarları yukarı doğru yüksek olacak şekilde yerleştiriyorsunuz. Parça parça olsada önemli değil birbirine yapıştırın. Çatalla delmeyi unutmayın.180 derecede yaklaşık 20 dakika.
  4. Tart hamurunuz soğuyunca içine muhallebiyi döküyorsunuz. Muahhelbide soğuyacak. Daha sonra ahududuları diziyorsunuz. En üstüne de paketin arkasındaki tarifteki gibi tart jölesini hazırlayıp döküyorsunuz.
    Afiyet olsun.

Yorum Gönder

 
Top