0

Antep Fıstıklı Bülbül Yuvası Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Oktay Usta
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Malzemeler- 2 Çorba Kaşığı Sirke 
- Yarım Çay bardağı Sıvı Yağ 
- 1 Çay bardağı Süt 
- 2 Su bardağı Un 
- 1 Adet Yumurta 
- Kararında TuzÜzeri İçin- Yarım Çay bardağı Sıvı Yağ 
- 100 Gr Tereyağı 
- Kararında Antep FıstığıŞerbeti İçin- 1 Dilim Limon 
- 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Su 
- 3 Su bardağı Toz Şeker 
Açmak İçin- Kararında NişastaHazırlanışıBir kabın içinde un, süt, yağ, yumurta, sirke ve tuz karıştırılır. iyice yoğrulur. hamur 8 beze halinde bölünür. Bezenin üzerine nişasta dökerek hamur merdaneyle olabildiğince ince açılır. Açılan hamur oklavaya sarılır ve büzerek oklavadan sıyrılır. Ardından ikiye bölünür. (Eğer hamurunuz büyükse 3\'e ya da 4\'e ayırabilirsiniz.) Hamurun uçları birleştirilerek yuvarlak olarak tepsiye dizilir ve ortasına antep fıstıkları konur. Üzeri için tereyağı ve sıvıyağ eritilir. Tepsiye dizilmiş bülbül yuvalarının üstüne dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir. Şerbeti için ise; tencereye su ve şeker alınarak bir dilim limon ile beraber kaynatılır. Kaynayan şerbet tatlı ılıklaşana kadar soğutulur. Soğuk şerbet ılık tatlının üzerine dökülüp şerbeti iyice çekene kadar bekletilir.

Yorum Gönder

 
Top