0

Vişneli Labneli Pasta Tarifi

Genel BilgilerKategori : Pasta Tarifleri
Porsiyon : 8
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 1 Adet Hazır Pandispanya 
- 1.5 ( 3/2 ) Çorba Kaşığı Mısır Nişastası 
- Yarım Çay bardağı Toz Şeker 
- 250 Gr Vişne 
- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Vişne Suyu 
Kreması İçin- Yarım Paket Krem Şanti 
- 1 Paket Labne Peyniri 
- 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi 
- Yarım Adet Limonun Suyu 
- 0.75 ( 3/4 ) Su bardağı Süt 
- Yarım Su bardağı Toz Şeker 
HazırlanışıTencereye mısır nişastasını, vişne suyunu ve şekeri alıp karıştıralım. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Sosu ateşten alalım. İçine çekirdekleri çıkarılmış vişnelerin yarısını ekleyerek soğuyana dek karıştıralım. Ayrı bir kaba labne peynirini, şekeri, limon suyunu ve limon kabuğu rendesini ekleyip mikserle 1 dk. çırpalım. Krem şantiyi ayrı bir kapta süt ile çırparak koyulaştıralım. Krem şantiyi labne peynirine ekleyip karıştıralım. Pandispanyanın alt katının üzerine vişne sosunu yayalım. Üzerine pandispanyanın üst katını oturtalım. Pandispanyanın üzerini ve yanlarını labneli krema ile kapatalım. Kremanın üzerine kalan vişneleri dizelim. Pastayı buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis yapalım.

Yorum Gönder

 
Top