0

Çikolatalı Pasta Tarifi

Genel BilgilerKategori : Pasta Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Pişirme : 40 dk
Malzemeler- 5 Çorba Kaşığı Kakao 
- 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 
- 10 Çorba Kaşığı Toz Şeker 
- 10 Çorba Kaşığı Un 
- 1 Çay kaşığı Vanilya 
- 10 Adet Yumurta 
Sosu İçin- 1.5 ( 3/2 ) Paket Bitter Çikolata 
- 1 Paket Krema 
HazırlanışıÖn hazırlık olarak, aynı büyüklükte olan dikdörtgen 2 adet kek kalıbını yağlayın. 5 adet yumurta ve 5 çorba kaşığı tozşekeri derin bir kapta mikserle, yoğun bir kıvama gelene dek, 15-20 dakika çırpın. Ardından üzerine 5 çorba kaşığı unu ve vanilyayı fazla karıştırmadan katın. Başka bir kapta, kalan 5 adet yumurta ve 5 çorba kaşığı tozşekeri aynı şekilde mikserle çırpın. Üzerine kalan 5 kaşık unu ve 5 çorba kaşığı kakaoyu katıp karıştırın. Yağlanmış kalıplardan birine vanilyalı harcı, diğerine de kakaolu harcı döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Bu arada çikolata sosu için, çikolata ve kremayı ocakta eritin. Kekleri birer parmak kalınlığında kesip, dilimlerin iki tarafına da çikolata sosundan sürün. Sonrasında 1 sade-1 kakaolu dilimleri birbirine yapıştırıp üzerini kalan çikolata sosuyla kaplayın ve buzdolabında bir süre bekletin. Pastayı verev verev dilimleyip servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top