0

Çikolatalı Bombe Pasta Tarifi

Genel BilgilerKategori : Pasta Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Usta : Elif Korkmazel
Porsiyon : 4
Malzemeler- Yarım Su bardağı Ceviz Dövülmüş 
- 2 Çorba Kaşığı Kakao 
- 1.5 ( 3/2 ) Paket Petibör Bisküvi 
- 1 Su bardağı Süt 
- 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 
- 1 Paket Vanilya 
Süsü İçin- Kararında Kakao, Krem ŞantiHazırlanışıBisküvileri irili ufaklı kırıp bir kaba aktarın. Üzerine dövülmüş ceviz, tereyağı, kakao, süt ve vanilyayı ilave edip, macun kıvamı alana dek karıştırın. Daha önceden suyla ıslatılmış ve yağlanmış derin bir kaba bisküvili malzemeyi dökün. Buzdolabında 1-2 saat kadar bekletin. Sonrasında dolaptan çıkarıp pastayı servis tabağına ters çevirin. Üzerine süzgeç yardımıyla kakao serpip, krem şanti ile süsleyin. Dilimleyip servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top