0

Kelebek Pasta Tarifi

Genel BilgilerKategori : Pasta Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Malzemeler- 250 Gr Ispanak 
- Yarım Paket Kabartma Tozu 
- 4 Kahve Fincanı Toz Şeker 
- 5 Kahve Fincanı Un 
- 4 Adet Yumurta 
Kreması İçin- 4.5 ( 9/2 ) Çorba Kaşığı Margarin 
- 1 Su bardağı Süt 
- Yarım Su bardağı Toz Şeker 
- Yarım Su bardağı Un 
- Yarım Çay bardağı Vanilya 
- 1 Adet Yumurta 
Süsü İçin- Kararında Krem ŞantiHazırlanışıHamur için yumurtaları ve tozşekeri çırpın. Ispanağı robottan geçirin. Suyunu süzüp yumurtalı karışıma ekleyin. Un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Hamuru küçük kek kalıplarına pay edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kontrol ederek pişirin. Kreması için süt, yumurta, un ve tozşekeri çırpın. Ocağa oturtup, muhallebi kıvamı alana kadar pişirin. Margarin ve vanilya ekleyin. Fırından aldığınız kekleri kalıplarından çıkarın. Keklerin üst kısımlarından enlemesine ikiye kesin. Alttaki kısıma hazırladığınız kremayı sürün. Kestiğiniz kek parçalarını ise ikiye bölün. Her iki parçayı, krema sürülmüş kekin üzerine kelebek kanatlarına benzer şekilde yerleştirin. Krem şanti ile süsleyip servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top