0

Revani Tatlısı Tarifi

Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 8
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- Yarım Kahve Fincanı İrmik 
- 2 Paket Kabartma Tozu 
- Yarım Su bardağı Toz Şeker 
- 2 Su bardağı Un 
- 8 Adet Yumurta 
- Kararında Hindistan CeviziŞerbeti İçin- 1 Tatlı kaşığı Limonun Suyu 
- 4 Su bardağı Su 
- 4 Su bardağı Toz Şeker 
HazırlanışıYumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürene dek çırpalım. Elenmiş unu, irmiği, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip mikserin düşük ayarı ile karıştıralım. Hamuru margarinle yağlayıp tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım ve 180°C ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almaz üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Tatlıyı sönmüş fırında 5 dk. bekletip şerbetini emmesini sağlayalım. Tatlıyı dilimleyip üzerine hindistan cevizi serpelim. Şerbeti için: Şekeri, suyu, limon suyunu 5 dk. kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım.

Yorum Gönder

 
Top