0

 Söz söyleyen kemal sahibi olursa, marifet ve hakikat sofrasını serdi mi, o sofrada her türlü yemek bulunur. Herkes orada gıdasını bulur.
HZ. MEVLANA
GEREKLİ OLANLAR
500 gr tel kadayıf
1,5 su bardağı ezilmiş ceviz içi
200 gr tereyağı veya margarin
şerbeti
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI
önce şerbetimizi hazırlayalım ki soğusun .bunun için tenceremize şekeri ve suyu koyup kanatalım. kaynamaya başlayınca yarım limonu sıkıp 15-20 dk daha kaynatalım.
kadayıfları büyük derin bir kap içine alıp üzerine erittiğimiz yağı ekleyelim .elimizle oğuşturarak kadayıfların yağı iyice içine çekmesini sağlayalım
bir çay fincanının içine kadayıftan biraz koyup arasına bir tatlı kaşığı kadar ceviz serpelim. tekrar üzerine kadayıf koyup iyice bastıralım fincandan çıkarıp tepsiye dizelim bütün kadayıflar bitince 200 derce fırında üzerleri nar gibi olana kadar pişirelim 
fırından çıkarıp şerbeti üzerine gezdirelim soğuyunca servis edelim





Yorum Gönder

 
Top