0

Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi

Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Kızartma Tarifleri
Malzemeler- 1 Kahve Fincanı Sıvı Yağ 
- 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Un 
- 4 Adet Yumurta 
- Kararında TuzKızartmak İçin- 2 Su bardağı Sıvı Yağ 
Şurubu İçin- Çeyrek Adet Limonun Suyu 
- 3 Su bardağı Su 
- 3 Su bardağı Toz Şeker 
HazırlanışıŞeker 3 bardak su ile ateşe konur. Eriyinceye kadar karıştırılır. Kaynayınca köpüğü alınır. Limon sıkılır, kabuğu içine atılır. Kaşıktan akan son damla biraz zor damlıyorsa ateşten alınır. Alüminyum olmayan bir tencerede 2 bardak su, 1 kahve fincanı sıvı yağ ile tuz konur ve kaynatılır. Elenmiş un birden ilave edilip karıştırılarak pişirilir. Tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alınır. Ilınınca yumurtalar birer birer kırılıp iyice yoğrulur. Cevizden daha büyükçe parçalara ayrılır. Yağlanmış avuç arasında yuvarlanıp yassıltılır ve parmakla ortası delinir. Tavada yağ biraz ısıtılır. Kabaracağı hesap edilerek uygun sayıda hamur konur. Tava hafifçe sallanarak orta ateşte, önce bir yüzleri kızardıktan sonra çevrilmek üzere iki tarafı pembe ve gevrek olarak kızartılır. Fazla yağı çekmesi için kâğıt üzerine çıkarılır. Sıcakken daha önce hazırlanmış soğuk şuruba atılır. Birkaç kez çevrilip şurubu çektirilir ve servis tabağına alınır. Not: Hamura konan ölçülü un 2 kaşık azaltılarak yerine 2 kaşık irmik katılabilir.

Yorum Gönder

 
Top