0

Fındıklı Kadayıf Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 12
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 1 Kase Fındık 
- Yarım Çay bardağı Sıvı Yağ 
- 250 Gr Tel Kadayıf 
- 3 Yemek kaşığı Tereyağı 
Şerbeti İçin- Yarım Adet Limonun Suyu 
- 2 Su bardağı Su 
- 3 Su bardağı Toz Şeker 
HazırlanışıŞerbeti için orta boy tencereye 3 bardak şeker ve 2 bardak su konularak orta ocak ateşinde kaynamaya bırakılır. Hemen ardından yarım limon suyu sıkılıp şerbete eklenir. Küçük boy tavaya 3 yemek kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı kadar ayçiçek yağı konularak eritilir. 250 gram tel kadayıf bir kaba konularak eritilen tereyağı üzerine eklenip harmanlanır. 1 kaseye tereyağı ile harmanlanan kadayıflar konulup şekil verilip fırın tepsisine yerleştirilir. Ortalama 15 dakika kadar fırında 170 derecede pişirilir. Üzeri kızaran tel kadayıfların üzerine şerbeti ve fındık serpilerek servis edilebilir.

Yorum Gönder

 
Top