0

Hindistan Cevizli Mısır Unlu Tatlı Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 5
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 1 Çay bardağı Hindistan Cevizi 
- 2 Paket Kabartma Tozu 
- 3 Çay bardağı Mısır Unu 
- 1 Çay bardağı Sıvı Yağ 
- 1 Çay bardağı Toz Şeker 
- 2 Paket Vanilya 
- 3 Çay bardağı Yoğurt 
- 3 Adet Yumurta 
Şerbeti İçin- Yarım Adet Limonun Suyu 
- 4 Su bardağı Su 
- 4 Su bardağı Toz Şeker 
Üzeri İçin- Kararında Hindistan CeviziHazırlanışıYumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürene dek çırpalım. Yoğurdu ve sıvı yağı ekleyerek tekrar çırpalım. Elenmiş unu, mısır ununu, hindistan cevizini, vanilyaları, kabartma tozlarını ekleyerek mikserin düşük ayarı ile çırpalım. 25-30 cm. çapındaki bir fırın kabını margarinle yağlayıp taban kısmına un serpelim. Hamuru kalıba boşaltıp 180° ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almaz üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Tatlıyı sönmüş fırında 5 dk. bekletip şerbetini emmesini sağlayalım. Tatlıyı dilimleyerek üzerine hindistan cevizi serpip servis yapalım. Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dk. kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım.

Yorum Gönder

 
Top