0

Oğmaç Çorbası Bolu Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Çorba Tarifleri
Mutfak : Karadeniz Yemekleri
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 20 dk
Malzemeler- 2 Litre Su 
- Yarım Litre Süt 
- 1 Çay kaşığı Tuz 
Hamuru İçin- 1 Çay kaşığı Tuz 
- 3 Yemek kaşığı Un 
HazırlanışıBüyük boy tencere 1,5-2 litre su konur ve kaynatılır. Kaynayan suyun içerisine 1 çay kaşığı tuz konulur. Bir kaba 3 kaşık un, 1 çay kaşığı tuz ve azar azar ılık su ıslatarak un avuç içerisinde ovarak küçük parçalar şeklinde hamur olmadan tiftik edilir. İsterseniz süzgeçte de yapılabilir ve deliklerden geçerek delik kadar olan boyutlara getirilir. Kaynayan tuzlu suya parçalanan hamur karıştırarak eklenir. Yarım litre soğuk su yavaş yavaş çorbaya eklenerek kaynamaya bırakılır. Kaynayan çorbanın tane tane olması için içerisine 1 bardak soğuk su dökülür.

Yorum Gönder

 
Top