0

Şekerpare Tatlısı Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 12
Hazırlanma : 45 dk
Pişirme : 20 dk
Malzemeler- 2 Yemek kaşığı İrmik 
- 1 Paket Kabartma Tozu 
- 1 Paket Margarin 
- 5 Yemek kaşığı Pudra Şekeri 
- 2.5 ( 5/2 ) Su bardağı Un 
- 1 Paket Vanilya 
- 2 Adet Yumurta 
Şerbeti İçin- Yarım Adet Limonun Suyu 
- 3 Su bardağı Su 
- 2 Su bardağı Toz Şeker 
Üzeri İçin- Kararında FındıkHazırlanışıBir kaseye oda sıcaklığında 1 paket katı yağ, 2 yumurta, 5 yemek kaşığı pudra şekeri, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya eklenerek karıştırılır. Ardından 2 yemek kaşığı irmik de eklenerek yoğrulmaya devam edilir. 2,5 su bardağı un ilave edilerek yoğrulur. Kulak memesi kıvamını almaz ise biraz daha un ilave edilir. Hamurun ele yapışmaması gerekmektedir. Şerbeti hazırlanırken hamur dinlenmeye bırakılır. Bir tencereye 2 su bardağı şeker, 3 bardak su ve yarım limon sıkılarak orta ocak ateşine konulur. Ortalama pişme süresi 10 dakika olup şerbet soğuduktan sonra şekerpare ile buluşturulur. Fırın tepsisi sıvı yağ ile yağlanır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak üzerine hafif bastırılır. Ardından her bir şekerparenin üzerine parmak ile bastırılarak ortasına fındık yerleştirilir. Fırın 180 dereceye ayarlanarak 15-20 dakika kadar şekerpareler pişirilir. Soğuyan şerbeti üzerine dökülerek servis edilir.

Yorum Gönder

 
Top