0
           

Ağlayan Pasta Tarifi 

Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Hazırlanma : 60 dk
Pişirme : 35 dk
Malzemeler- 1 Paket Kabartma Tozu 
- 1 Su bardağı Süt 
- 3 Kahve Fincanı Toz Şeker 
- 3 Kahve Fincanı Un 
- 1 Paket Vanilya 
- 4 Adet Yumurta 
Üzeri İçin- 1 Su bardağı Süt 
- 1 Paket Toz Krem Şanti 
Sosu İçin- 3 Yemek kaşığı Kakao 
- 2 Su bardağı Su 
- 2 Su bardağı Toz Şeker 
- 1 Çorba Kaşığı Un 
Süsü İçin- Kararında Hindistan CeviziHazırlanışıYumurta ve tozşekeri mikserle çırpın. Vanilya ve kabartma tozunu ekleyip, tahta kaşıkla azar azar un ilave ederek karıştırın. Orta büyüklükte yuvarlak ve yağlanmış kalıba yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Soğuması için kenara alın. Soğuduktan sonra üzerine 1 su bardağı sütü gezdirin. Başka bir kapta krem şanti ile sütü mikserleyin. Krem şantiyi kekin üzerine yayın. Kakao sos için su, tozşeker, kakao ve unu bir tencereye alın. Devamlı karıştırarak pişirin. Yeniden karıştırıp soğutun. Soğuyan kakao sosu krem şantinin üzerine yayın. Üzerini hindistancevizi ile süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat beklet-tikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Yorum Gönder

 
Top