0

Portakal Çiçeği Tatlısı Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Şerbetli Tatlı Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Porsiyon : 10
Hazırlanma : 30 dk
Malzemeler- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Ceviz Dövülmüş 
- 1 Su bardağı Eritilmiş Yağ 
- 1 Paket Kabartma Tozu 
- 2 Adet Portakal Kabuğu Rendesi 
- Yarım Su bardağı Portakal Suyu 
- 1 Su bardağı Sıvı Yağ 
- 1 Tatlı kaşığı Tarçın 
- 6 Su bardağı Un 
- 1 Adet Yumurta Sarısı 
Şerbeti İçin- 1 Tatlı kaşığı Limonun Suyu 
- 1 Adet Portakal Kabuğu Rendesi 
- Yarım Su bardağı Portakal Suyu 
- 3.5 ( 7/2 ) Su bardağı Su 
- 4 Su bardağı Toz Şeker 
HazırlanışıHamur yoğuracağımız kaba, eritip soğuttuğumuz margarini, sıvı yağı, portakal suyunu, kabartma tozunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım. Unu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Bir kabın içinde 2 portakal kabuğu rendesini, ceviz içini ve tarçını karıştıralım. Hamuru merdane ile 3 mm. kalınlığında açalım. Geniş ağızlı bir çay fincanı yardımı ile hamurdan yuvarlak parçalar kesip çıkaralım. Hamurların ortalarına cevizli harç koyup kenarlarına eşit aralıklarla 4 kesik yapalım. Kesikler sonucu oluşan 4 kanadın karşılıklı 2 kanadını cevizli için üzerine kapatalım. Kalan 2 kanadı da üst tarafta kapatarak kanatların kenarlarını hafifçe dışa doğru çevirip gül şekli verelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek hamurları 190°C ısılı fırında altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almaz üzerlerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Tatlıyı sönmüş fırında 5 dk. bekletip şerbetini emmesini sağlayalım. Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu, portakal kabuğu rendesini birlikte 5 dk. kaynatıp ateşten alarak soğutalım. Portakal suyunu ekleyip şerbeti tel süzgeçten geçirelim.

Yorum Gönder

 
Top