0

Vişneli Pasta Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Pasta Tarifleri
Mutfak : Türk Mutfağı
Pişirme Yöntemi : Fırın Tarifleri
Pişirme : 40 dk
Malzemeler- Yarım Paket Kabartma Tozu 
- Yarım Paket Margarin 
- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Toz Şeker 
- 3 Su bardağı Un 
- 1 Paket Vanilya 
- 250 Gr Vişne 
Muhallebi İçin- 1.5 ( 3/2 ) Su bardağı Süt 
- 10 Çorba Kaşığı Toz Şeker 
- 3 Yemek kaşığı Un 
- 2 Adet Yumurta 
HazırlanışıMuhallebinin yapımı: Yumurtalar şekerle karıştırılarak süt, un, şeker ilave edilir, ateşe konur, Muhallebi kıvamına gelince ateşten alınır. Kekin yapımı: Yumurta, şeker, un, margarin iyice karıştırılır, kabartma tozu ve vanilya eklenerek fırına verilir. 200 derecede 30-40 dakika pişirilir. Diğer tarafta çözülen vişneler üzerine 1 bardak şeker dökülerek kaynatılır. Pişen kek alınıp ters çevrilir, üzerine muhallebi her yerini örtecek şekilde konur. Hafif helmeleşen vişneler dizilip üzerine suyu dökülür. Başka meyvelerle deneyebilirsiniz.Kolay bir yaz pastası. Afiyet Olsun.

Yorum Gönder

 
Top