0

Isırgan Çorbası Tarifi 

Genel BilgilerKategori : Çorba Tarifleri
Usta : Oktay Usta
Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri
Porsiyon : 8
Malzemeler- 1 Çorba Kaşığı Buğday Unu 
- 1 Kase Isırgan Otu 
- 1 Tutam Kereviz Yaprağı 
- 1 Adet Kuru Soğan 
- 2 Çorba Kaşığı Mısır Unu 
- 2 Diş Taze Sarımsak 
- 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 
- Kararında Su, Tereyağı, TuzHazırlanışıTencereye yağları alıp, ince doğranmış soğanlan ekleyip kavuruyoruz. Mısır ununu, buğday ununu ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Üzerine soğuk su koyup yavaş yavaş kanştırarak kaynatıyoruz. Çorbamızın kıvamı ortaya çıkınca ince doğranmış ısırgan otunun yapraklannı, taze sarımsağı ve kereviz yapraklanı ilave edip bir taşım kaynatıp servis ediyoruz. Herkes tarafından bilinen ısırganın faydalan saymakla bitmez. Çorbalannıza bu şifalı bitkiyi koymanızı tavsiye ediyoruz. Afiyet olsun!

Yorum Gönder

 
Top