Herkese harika bir hafta sonu dileyerek ,aman evde yemek yok ne yapsak acaba diye düşünenlere 2 farklı alternatif sunmak istiyorum bugün...
Birisi kıymalı yumurta diğeri paneli sebzeler .Umarım beğenirsiniz.
KIYMALI YUMURTA
Malzemeler
1 kurusoğan
4 kaşık zeytinyağı
4 adet sivribiber
3 adet domates
150 gram kadar kıyma
3 yumurta
maydanoz,tuz,karabiber
Tavamıza zeyinyağımızı alıp küp doğranmış soğanlarımızı pembeleşene kadar kavuralım.Daha sonra içine ince doğranmış biberlerimizi ve kıymamızıda ilave edip kavurmaya devam edelim.Kabukları soyulup küp küp doğranmış domateslerimizide tavamıza ekleyip domatesler bıraktıkları suyu çekip ezilene kadar pişirelim.
Tuzunu ,karabiberimizi ve dilediğimiz kadar ince kıyılmış maydonozumuzuda ekleyelim.Tavanın 3 yerini hafifçe açalım.Açtığımız her bir yere yumurta aklarını kıralım,sarılarını ayıralım.Yumurta aklarının pişmesine yakın sarılarınıda ilave edip tavamızın kapağını ve altını 3-4 saniye sonra kapatalım.
Bu aşamadan sonra ister bu şekilde yiyebilir yada yumurtalarınızı karıştırabilirsiniz.Ben bütün ekmeğimi yumurtaya banarak yerim ama eşim o şekilde sevmediği için karıştırdım:)
Aslında tarifi çok basit.Ben sadece fikir olsun diye yayınlıyorum.Patlıcanları servis yaparken siz zevkinize göre ister yoğurt sos kullanın ister sıcakken arasına taze kaşar koyabilirsiniz...
PANELİ SEBZELER
Malzemeler
1 adet tombul patlıcan(bostan)
10 adet mantar
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
çeyrek çay bardağı soda
tuz
galete unu
Patlıcanımızı önce ortadan ikiye sonra yarım daire şeklinde doğrayalım.(kemer patlıcan kullanacaksanız halka halka)Tuzlu suda 10 dakika beklettikten sonra(vakit yoksa bekletmeyebilirsiniz)kurulayıp önce yumurta,un,soda ve tuz ile yaptığınız boza kıvamlı sosa sonra galete ununu bulayıp kızgın yağda kızartalım.
Aynı işlemi mantarlar içinde tekrarlayalım.
Afiyet Olsun...
Not:Tabağın en sağında görülen pane ekmeğin tarifine kahvaltı sofrasında yer vericem ....
Yorum Gönder