0

Malzemeler::
  • 5 su bardağı et suyu veya 1 paket et bulyon,

  • 1/2 su bardağı yeşil mercimek,

  • 1 tahta kaşık sıvı yağ,

  • 1 yemek kaşığı tereyağı,

  • 1 adet soğan,

  • 1 yemek kaşığı tepeleme un,

  • 1/2  kahve fincanı erişte,

  • Yarım su bardağı süt,

  • 1 tatlı kaşığı kuru name,

Yapılışı:
  1. Mercimek ayıklanır, yıkanır ve yarım haşlanır. Haşlama suyu dökülür.

  2. Rendelenmiş soğan yağda hafifçe sarartılır. Un ilave edilir biraz kavrulur.

  3. Su, et bulyon ve yarı haşlanmış mercimek ilave edilir. Mercimek pişince şehriye veya erişte eklenir. 10-15 dakika yavaş ateşte kaynatılır. Süt ilave edilir ocaktan alınır. Üzerine kuru nane serpilir.

Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top