Malzemeler::
- 5 su bardağı et suyu veya 1 paket et bulyon,
- 1/2 su bardağı yeşil mercimek,
- 1 tahta kaşık sıvı yağ,
- 1 yemek kaşığı tereyağı,
- 1 adet soğan,
- 1 yemek kaşığı tepeleme un,
- 1/2 kahve fincanı erişte,
- Yarım su bardağı süt,
- 1 tatlı kaşığı kuru name,
- Mercimek ayıklanır, yıkanır ve yarım haşlanır. Haşlama suyu dökülür.
- Rendelenmiş soğan yağda hafifçe sarartılır. Un ilave edilir biraz kavrulur.
- Su, et bulyon ve yarı haşlanmış mercimek ilave edilir. Mercimek pişince şehriye veya erişte eklenir. 10-15 dakika yavaş ateşte kaynatılır. Süt ilave edilir ocaktan alınır. Üzerine kuru nane serpilir.
Yorum Gönder