KIYMALI SULTAN BÖREK
Malzemeler200 gr. yağsız kıyma
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı tereyağ
4 adet yufka
1/2 çay bardağı iç bezelye(haşlanmış)
1 adet havuç(haşlanmış)
2 adet yumurta
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
Tuz, susam, çörekotu
Yapılışı
Soğanımızı yemeklik doğrayalım. Tereyağında kıyma ile kavuralım. İçerisine tuzumuzu,haşlanmış bezelye ile yine haşlanmış ve minik minik doğranmış havucumuzu ekleyip biraz daha kavurduktan sonra ateşten indirelim. Yufkamızdan birini tezgahın üzerine serelim. Sıvıyağımıza yoğurt, 2 yumurta(1 yumurtanın sarısını ayıralım) çok azda tuz ilave edip iyice çırpalım. Çırptığımız bu karışımı yufkanın üzerine bir fırça yardımı ile sürelim. İkinci yufkayıda birincinin üzerine serip Yine fırça ile aynı karışımı sürelim. Yufkamızı tam orta yerlerinden dörde bölelim. Uzun üçgenler elde edelim. Üçgenlerin geniş tarafına kıymalı harçtan koyup önce kenarlarını katlayıp ince tarafına doğru sararak böreğimizi kapatalım. Ayırdığımız yumurta sarısını üzerine sürüp susam, çörek otu serpip önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıktığında servis tabaklarına alıp afiyetle yiyelim.
KIYMALI SULTAN BÖREĞİN ŞİFASI
01. Küçük çocukların iştahını açar.
02. İdrar söktürür.
03. Vücudun yorgunluğunu alır. Vücuda kuvvet verir.
04. Anne sütünü artırır.
05. Sinirleri kuvvetlendirir
Yorum Gönder