Bugün sevgili minticiğimin ev sahipliği yaptığı sahur lezzetleri etkinliğine göndermek için arşivimden tarif ararken bu böreği buldum.Adı üstünde sahur etkinliği olduğu için açıkçası bir yemek yada tatlı göndermek istemedim..Böreği de zaten bu yılın ikinci sahuru için yaptığım için bu etkinliğe çok uygun olduğunu düşündüm..Gecenin dördünde çekilmiş resmiyle işte boll otlu börek.
3 adet yufkabir su bardağı süt
1 yumurta +1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı yoğurt
yarım çay bardağı sıvıyağ
İçi İçin
100 gram beyaz peynir
100 gram tulum peyniri
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
kekik,kırmızı pul biber
Öncelikle sos için bir kasede yoğurt,süt,sıvıyağ ve 1 yumurtayı iyice çırpalım.İç içinse peynirleri iyice ezip ince ince kıydığımız otlarımızı ve baharatlarımızı ilave edelim.
Ölçümüz küçük fırın tepsisi olduğu için 3 yufkayıda ikiye bölüp yağladığımız fırın tepsisine önce 1 kat yufka koyup biraz sos gezdirelim.Daha sonra iki kat daha yufkayı aynı şekilde soslayalım.Ortaya gelip 3 yarım yufkayı alta serdiğimizde iç harcımı ortaya bolca yayalım.Üstü içinde yine kalan 3 yarım yufkayı her bir katı soslayarak tepsiye yayalım.En son yandan sarkan yufkaları içe alıp kalan sosun içine 1 yumurta sarısı kırıp iyice çırpıp böreğimizin üzerine hepsini gezdirelim.
180 dereceli fırında böreğimin üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirdim
180 dereceli fırında böreğimin üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirdim
Afiyet Olsun...
Yorum Gönder