İNCİR KIZARTMASI
Malzemeler1 kg taze incir
2 yemek kaşığı tereyağ
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı su
Yapılışı
İncirlerin kabuklarını soyalım. Tereyağımızı eritelim. İncirlerimizi yağın içerisine koyup tavamızı elle sallayarak incirlerin her tarafının yağlanıp kızarmasını sağlayalım. İncirlerimizi ezmeden çıkaralım. (Ben kürdan kullandım)Şekerimizi yağın üzerine koyalım. Çok kısık ateşte şekeri eritelim. Eriyen şekerin içerisine suyumuzu ekleyip kristalleşmeden hızlı hızlı karıştıralım. Oluşan karamelin içerisine tekrar incirleri koyup her tarafının kaplanmasını sağlayalım. Servis tabağımıza alıp kalan karameli üzerine döküp afiyetle yiyelim.
İNCİR KIZARTMASININ ŞİFASI
01. Hücre yenilenmesine fayda sağlar.
02. Sindirimi kolaylaştırır.
03. Kabızlığa iyi gelir.
04. Kansere karşı koruyucudur.
05. Kemiklere karşı çok faydalıdır.
06. Anne sütünü artırır.
Yorum Gönder