MALZEMELER:
- 4 adet yufka,
- 7-8 adet patates,
- 250-300 gr tuzsuz lor peyniri,
- Kuru nane, karabiber,pul biber, tuz,
- Yarım çay bardağı zeytinyağı,
- Yarım çay bardağı süt,
- Üzeri için susam ve çörek otu,
- 1 su bardağı yoğurt,
- Yarım su bardağı süt,
- 1 su bardağından biraz eksik zeytinyağı,
- 2 yumurta,
- Patatesler haşlanır iyice ezilir. Lor peyniri, kuru nane, karabiber, pul biber, tuz, yağ ve süt eklenir karıştırılır.
- Yoğurt yağ ve yumurta ayrı bir kapta çırpılır.
- Yufkaların hepsi üst üste serilir, 6 eşit üçgen parçalara kesilir. Sonra kesilen üçgenlerin hepsi üst üste konulur.
- En üstteki üçgenden başlayarak bütün üçgen yufkalara harç sürülür, geniş taraflarına patatesli içten yeterince konulur, ucuna doğru sarılır. sarılan yufka kendi etrafında döndürülüp sarılarak gül şekli verilir. Açıkta kalan ucu altına alınır yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizilir.
- Üzerlerine karışımdan sürülür, susam ve çörek otu serpilir, 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Yorum Gönder