TEPSİ KEBABI
Malzemeler1 kg kuşbaşı et
2 adet patlıcan
3 adet domates
1 adet kırmızı yağbiber
2 adet yeşil biber
2 adet patates
2 adet orta boy kuru soğan
1/2 demet maydanoz
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, kekik, karabiber, kırmızıpul biber
Yapılışı
Etimizi bir gün önceden çok az sıvıyağ ve baharatlarımız ile harmanlayarak dinlendirelim. Tepsimizin en altına soğanımızı iri doğrayarak yerleştirelim. Sonra etlerimizi yerleştirelim. Daha sonra tüm sebzelerimizi biraz iri doğrayarak sıra sıra etlerimizin üzerine yerleştirelim. En üstüne tereyağımızı ve biraz daha baharat ekleyelim. Önce orta ateşteki fırınımıza verelim. Sebzeler diriliklerini kaybettiğinde kısık ateşte etler yumuşuyana kadar pişirelim.(Kesinlikle su eklemiyoruz kendi suları ile pişiyor) Piştiğinde servis tabaklarına alıp afiyetle yiyelim.
TEPSİ KEBABININ ŞİFASI
01. Enerji verir. Vücuda kuvvet sağlar.
02. Kabızlığa iyi gelir.
03. İdrar söktürür.
04. Anne sütünü artırır.
05. İştah açar, vucud yorgunluğunu alır.
Yorum Gönder