Kotanyi yemek yarışmasında Baharatlı pilavımla oylarınızı bekliyorum:)))
http://www.kotanyisofrasi.com/yemek-tarifi/baharatli-pilav/ (Bu linki tıklayıp tarife ulaşabilirsiniz)
BAHARATLI PİLAV
MALZEMELER:
1 su bardağı yasemin pirinç
2 su bardağı sıcak su
½ çay bardağı ayçiçek yağı
½ çay bardağı kotanyi kuş üzümü
½ çay bardağı kotanyi dolmalık fıstık
1 çay kaşığı kotanyi tarçın
1 çay kaşığı kotanyi nane
1 tutam kotanyi karabiber
4 adet kesme şeker
Tuz
YAPILIŞI:
Pilav tenceremize ayçiçek yağımızı ekleyip dolmalık fıstıklarımızı rengi dönene dek kavuruyoruz.
Yıkanmış pirincimizi ve kuş üzümümüzü de ilave edip 1-2 dakika karıştırıyoruz.
Kotanyi baharatlarımızı ,şekeri ,tuzu ve 2 bardak suyumuzu da ilave edip karıştırıp, pilavımızı pişmeye bırakıyoruz.
Demlendikten sonra servise hazırdır.
Afiyet Olsun...
SEVGİ DOLU ÖPÜCÜLER
Yorum Gönder