0

MALZEMELER:

  • 5 su bardağı su, 1 paket et bulyon, 
  • 1 soğan,
  • 2 patates,
  • 2 yemek kaşığı yağ,
  • 1 bardak süt,
  • 1 yumurta sarısı,
  • Tuz,
YAPILIŞI:
  1. Soğan rendelenir yağ ile hafif pembe kavrulır. Un katılır biraz daha kavrulmaya devam edilir,
  2. Su, bulyon ve rendelenmiş veya robottan geçirilmiş patates ilave edilir iyice pişirilir.
  3. Tel süzgeçten geçirilir veya blendır ile  iyice ezilir, tuz atılır  tekrar ocağa alınır. 
  4. Yumurta sarısı  süt ile çırpılır çorbaya karıştırılarak ilave edilir ateşten alınır.
  5. Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilir, istenirse üzerine kuru nane serpilir.
  6. Bayat ekmekler küçük küçük doğranır yağda kızartılır, çorba ile servis yapılır.
Afiyet olsun...

Yorum Gönder

 
Top