MALZEMELER:
- 5 su bardağı su, 1 paket et bulyon,
- 1 soğan,
- 2 patates,
- 2 yemek kaşığı yağ,
- 1 bardak süt,
- 1 yumurta sarısı,
- Tuz,
YAPILIŞI:
- Soğan rendelenir yağ ile hafif pembe kavrulır. Un katılır biraz daha kavrulmaya devam edilir,
- Su, bulyon ve rendelenmiş veya robottan geçirilmiş patates ilave edilir iyice pişirilir.
- Tel süzgeçten geçirilir veya blendır ile iyice ezilir, tuz atılır tekrar ocağa alınır.
- Yumurta sarısı süt ile çırpılır çorbaya karıştırılarak ilave edilir ateşten alınır.
- Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilir, istenirse üzerine kuru nane serpilir.
- Bayat ekmekler küçük küçük doğranır yağda kızartılır, çorba ile servis yapılır.
Afiyet olsun...
Yorum Gönder