0

MALZEMELER:
  • 250 gr yağsız dana kıyma
  • 2 çorba kaşığı pirinç
  • 2 adet soğan
  • Tuz, karabiber
  • 1 yumurta
  • Yarım limon suyu
  • Köfteleri sermek için un
YAPILIŞI:
  1. Kıymaya soğan rendelenir. Tuz, karabiber, 1 yumurta akı ve yıkanmış pirinç konup yoğrulur.
  2. Avuç içinde fındıktan büyük toplar yapılır un serilmiş tepsiye dizilir. (arada tepsi hafif sallanarak köftelerin unlanması sağlanır).
  3. Tencereye 6 bardak su konur, kaynayınca köfteler tepsiden alınır tencereye atılır yavaş yavaş pişirilir.
  4. Ateşten alındıktan sonra çatalla çırpılmış 1 yumurta sarısı ile yarım limon suyu ilave edilip karıştırılır.
Afiyet olsun...

NOT: Sulu köfteyi havuçlu da yapabilirsiniz. Köfteler unlanmaz. 1 adet soğan 1 çorba kaşığı sıvı yağda pembeleştirilir, su ilave edilir kaynayınca köfteler ile küçük doğranmış 1 adet havuç atılıp pişirilir. Aynı şekilde terbiye yapılır. Arzu ederseniz köftesine maydanoz da koyabilirsiniz.

Yorum Gönder

 
Top