MALZEMELER:
- 250 gr yağsız dana kıyma
- 2 çorba kaşığı pirinç
- 2 adet soğan
- Tuz, karabiber
- 1 yumurta
- Yarım limon suyu
- Köfteleri sermek için un
- Kıymaya soğan rendelenir. Tuz, karabiber, 1 yumurta akı ve yıkanmış pirinç konup yoğrulur.
- Avuç içinde fındıktan büyük toplar yapılır un serilmiş tepsiye dizilir. (arada tepsi hafif sallanarak köftelerin unlanması sağlanır).
- Tencereye 6 bardak su konur, kaynayınca köfteler tepsiden alınır tencereye atılır yavaş yavaş pişirilir.
- Ateşten alındıktan sonra çatalla çırpılmış 1 yumurta sarısı ile yarım limon suyu ilave edilip karıştırılır.
NOT: Sulu köfteyi havuçlu da yapabilirsiniz. Köfteler unlanmaz. 1 adet soğan 1 çorba kaşığı sıvı yağda pembeleştirilir, su ilave edilir kaynayınca köfteler ile küçük doğranmış 1 adet havuç atılıp pişirilir. Aynı şekilde terbiye yapılır. Arzu ederseniz köftesine maydanoz da koyabilirsiniz.
Yorum Gönder